Турската авиокомпания Turkish Airlines подписа споразумение с турската строителна компания

...
 Турската авиокомпания Turkish Airlines подписа споразумение с турската строителна компания
Коментари Харесай

Turkish Airlines строи 10 хил. жилища за служителите си в Истанбул

 Турската самолетна компания Turkish Airlines подписа съглашение с турската строителна компания Emlak Konut за построяването на 10 хиляди жилища в покрайнините на новото летище на Истанбул и плана канал „ Истанбул “, с цел да обезпечи заслон на чиновниците си след затварянето на летище „ Ататюрк “ на 29 октомври, оповестява Hurriyet Daily News.
“Това не е лесна смяна за фамилията на Turkish Airlines, което е привикнало да живее към летище „ Ататюрк “. Може би ще имаме проблеми с дистанциите поради тази смяна. За да сведем проблемите до най-малко, е значимо да понижим разноските по напредването на чиновниците на Turkish Airlines и да им осигурим достъп до публични услуги “, съобщи Илкер Айджъ, президент на борда и на изпълнителния комитет на самолетната компания, на церемонията по подписването в централата на Turkish Airlines в Истанбул.

Къщите ще бъдат издигнати в регион от 3,6 млн. кв. м в истанбулския квартал Арнауткьой, на 12 км от новото летище, което ще стартира да работи от 29 октомври. Районът се намира наоколо и до канал „ Истанбул “ - мегапроект, който ще свързва Черно и Мраморно море през европейската част на Истанбул.

„ Този план ще бъде образец за градско обмисляне. 50% от региона, който е бил зарязан, ще се трансформира в народен парк в границите на комплекса “, заяви Мурат Курум, общоприет шеф на компанията Emlak Konut Real Estate Investment Trust (REIT).

Строителството на жилищата ще стартира на 29 октомври и съгласно проектите първата фаза ще бъде приключена след 16 месеца, съобщи Курум. Турската самолетна компания ще има половината от парцелите в плана.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР